Прем’єр-міністр України відвідав один із найбільших проектів на Дніпропетровщині

Вчора прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав один із найбільших проектів компанії Автомагістраль-Південь – Південний обхід міста Дніпра.

Дніпро є одним з небагатьох великих міст України, у якого досі відсутня об’їзна автомобільна дорога. Спорудження Південного обходу триває з 2012 року, у різні роки над проектом працювали 7 підрядників, саме тому, він вкрай важливий для України.
Проект передбачає будівництво декількох надзвичайно складних ділянок в умовах особливого рельєфу місцевості та проведення величезного комплексу робіт зі спорудження штучних споруд, складних інженерних рішень і масштабних земляних робіт.

Нова об’їзна дорога матиме протяжність 7 км і вирішить проблему транспортного навантаження на вуличну мережу міста, спрямувавши транзитний транспорт на правий берег Дніпра в обхід міської забудови, і що важливо, дорога стане частиною траси М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає західні області України зі східними.

Денис Шмигаль відзначив високі темпи робіт та зауважив, що компанія «Автомагістраль-Південь» працює згідно з виробничим графіком, і ближче до осені по основному проїзду дороги буде відкрито рух автомобілів.
Детальніше