Автомагістраль-Південь розпочала масштабний проект – будівництво Північного обходу Дніпра

На Дніпропетровщині компанія «Автомагістраль-Південь» розпочала ще один масштабний проєкт – будівництво Північного обходу Дніпра.
Це стратегічно важливий об’єкт для міста. Чотирисмугова дорога протяжністю 6,6 км поєднає Кайдацький міст із ділянкою траси М-30 «Стрий-Ізварине».

Автошлях розвантажить від транспорту вулиці Новокодацького району та допоможе вирішити проблему заторів міста. В межах проєкту буде побудовано 4 транспортні розв’язки. Обсяг земляних робіт складе 2,6 млн м3.

Одна з найскладніших частин проєкту – спорудження унікальної естакади протяжністю більше кілометра, яка пройде над промзоною і залізничною колією від пр. Свободи до вул. Маяковського. Естакада буде складатись із залізобетонних балок та металевих прогонів довжиною 110 та 80 метрів. Спорудження вестиметься за технологією поздовжнього насуву.
Також проєктом передбачено будівництво шляхопроводу над заводськими коліями протяжністю 160 метрів та шляхопроводу над залізницею довжиною 114 метрів. Наразі на об’єкті вже тривають підготовчі роботи, зокрема, споруджуються тимчасові дороги та видаляються чагарники і дрібнолісся.
Незабаром стартуватимуть роботи з переносу трамвайних колій на проспекті Свободи.

Завершити проєкт плануємо за два роки. Пропускна спроможність Північного обходу Дніпра складе понад 2 600 автомобілів на годину.